19 Nisan 2017 Çarşamba

Growtopia

Merhaba ben Efe. Şimdi size Growtopia ile ilgili şeyler anlatacağım. Growtopia parkur ve eğlence dolu bir oyundur. Kendi dünyanızı oluşturabilirsiniz. Minecraft oyunundaki gibi farklı malzemelerle araçlar, binalar, bahçeler, evler yapabilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli şey şu; topladığınız  malzemeleri iyi bir şekilde saklamalısınız yoksa karakteriniz ölürse malzemeler de onunla beraber yok olur. Growtopia'da 40 milyon dünya oluşturulmuştur. Growtopia'da vl diye bir kilit vardır. Eğer birinde vl ( Kilit) yoksa o kişi dünyaya giremez.Önce oluşturduğunuz dünyaya bir isim vermelisiniz sonra o boş dünyayı doldurmak için masa ve lavı karıştırabilirsiniz. İkisini karıştırınca sihirli sopa oluşur. Growtopia'da kıyafet satın almak kolaydır. Bir keresinde bir karakter Exoskel (zırh) almıştır. Bu oyunda en sevdiğim şey bir şeyleri karıştırmaktır. Benim karakterim şöyledir güneş gözlüklü, şahin kanatlı ve kazaklı bir karakterdir. Aynı zamanda eşya olarak sihirli bir sopaya sahiptir. Bu oyun bana bazı malzemeleri oluştururken neler yapmam gerektiğini öğretti. Bu yüzden bu oyun en sevdiklerim ardasındadır. Umarım siz de benim gibi bu oyunu seversiniz.

Yazar: Oğuz Efe KARADUMAN

11 Nisan 2017 Salı

Roblox





Merhaba benim adım Sarp. Bugün sizlere Roblox hakkında bilgi vereceğim. Roblox'da kaçış haritaları vardır. Mesela telefondan kaçış, bilgisayardan kaçış var. Ama korku şeyleri de vardır. Telefondan kaçış haritası 30 bölümdür. Ama tüm kaçış haritalarının bölümlerinin bölüm sayısı farklıdır. Tüm oyunlarda karakterinizin kıyafeti aynıdır. Roblox parasıyla para alabilirsiniz. Oyuna ilk girdiğinizde adınız ''guest'' diye başlıyor. Oyuna girdiğinizde bazen yürüme efektleri değişiyor. Oyun hem bilgisayardan hem de telefondan oynanabilir. Roblox ücretsiz bir oyundur. Roblox'u 8-18 yaş arasındakiler oynayabilir. Minecraft'ın rakip oyunudur. Roblox zor bir oyundur. Ama benim için kolaydır. Ben Roblox'u 2. sınıfta oynamaya başladım. Annemin cep telefonundan oynuyorum.

Siz de bu oyunu beğendiyseniz hemen indirin :)

Yazar: Sarp UZMAN



Gelecekteki Uçan Arabalar


Merhaba benim adım Can. Sizlere gelecekteki uçan arabalar hakkında bilgi vereceğim. Uçan arabalar, yollar her gün kalabalıklaştığı için kullanılacak. Uçan arabalar sayesinde insanlar bir yerden  bir yere daha kısa sürede uçabilecek. Uçan arabaları sürmek için uçak kullanmayı bilmenize gerek yok. Arabaları çağırmak için tabletinize bir uygulama yükleminiz yeterli olacaktır.Siz program sayesinde arabayı evinizin önüne kadar çağırabiliyorsunuz. Araba sizi aldıktan sonra pervanenin arabayı uçarabilmesi için ayrılan boş yerlere gidiliyor. Pervane arabanın tepesine gelerek arabayı tekerinden ayırarak seni uçuruyor. Uçarken önüne çıkan binaların ne olduğunu gösteriyor. Örneğin otelin üzerinden geçerken ne zaman kurulduğunu, adını, kaç yıldızlı olduğunu  söylüyor. Uçan araba kabin, pervane ve tekerlekten oluşmaktadır. Uçan arabalar rahat uçabilmek için hafif malzemelerden oluşmak zorundadır.
Uçan arabalar çevreye zarar vermiyor çünkü arabalar elektrik ile çalışıyor. Uçan arabaları satın almak zorunda değilsiniz şimdi olan taksiler gibi belli ücret karşılığı kullanabilirsiniz.

Yazar: Can TABU

6 Nisan 2017 Perşembe

Okullar 1. Bölüm

Merhaba benim adım Beren. Bugün sizlere yurt dışındaki okul sistemini anlatacağım.

Güney Kore’deki okullarda öğrenciler, günde 14 saatini okulda geçirdiğini biliyor musunuz? Her teneffüste öğretmenlerin eşliğinde eğitim yapıyorlarmış. Kurslar, etütler sonucu eve gitmeleri 23.00’de oluyormuş. Burada ne kadar şanslı olduğunuzu anladınız mı? Finliler ilk 6 sene hiç sınav olmuyorlarmış. Finliler günde ortalama 4 saat ders görüyorlarmış. Finli öğrenciler okullarına bisikletle veya yürüyerek gitmek zorundaymış. Japonya’daki okulların temizliğinden de öğrenciler ve öğretmenler sorumluymuş ve hafta sonunda da okula gidiyorlarmış. Brezilya’daki okullarda sınıflar çok kalabalık, yaklaşık 50-80 öğrenci varmış ve eğitim sistemi çok iyi değilmiş. Çin’de ilkokula giden bir öğrenci her hafta sonu değişik konularda en az 6 kurs almak zorundaymış. Hollanda'da her çocuk  ana okulunda İngilizceyi öğrenerek ilkokula başlıyormuş. Bizde de böyle bir sistem olsa iyi olurmuş. Almanya'da ise ilkokulu bitiren her 5 öğrenciden 1 tanesi üniversite eğitimi için özel liselere öğretmenlerin seçimi ile gönderiliyormuş. Kalan öğrenciler meslek eğitimine alınıyorlarmış. Japonya'da bizden farklı olarak ilkokulda akıllı yaşam ve ev ekonomisi dersleri veriliyormuş. İlk üç sene ise zihin geliştirme ve ahlak eğitimine özel önem veriliyormuş. Bana göre en iyisi bizim okulun sistemi..

Umarım bunu beğemenmişsinizdir

 Yazar: Beren Naz Tuncer

3 Nisan 2017 Pazartesi

Okullar 2. Bölüm

Merhaba benim adım İdil. Bugün size okullar hakkında bilgi vermek istiyorum. Hindistanda okullar çok kalabalık ve pahalı olduğu için aileler devlet okullarına çocuk gönderemiyor. New York'ta disiplin yok. Çin'de bazı okullardaki çocuklar mağarada ders görüyorlar.  Çin'deki bazı  spor salonu okulun tepesinde.  Bangladeş'in Jamalpur bölgesine elektrik verilmiyor.Fakir olan bu bölgeye devlet yardım ediyor. İlk önce çocuklar ufak bir alanda eğitim görüyorlar. Ögretmenler farklı şehirlerden helikopterler yardımı ile gelip gidiyorlar. Yağmur sonrası çocukların ayakları yere değmediği için botların üstünde ders görüyorlar. Muhtemelen hayallerini süsleyen bir okul ABD'nin Brooklyn şehrinde bulunuyor. Bu okulda her şey serbest,kural yok. Gulu İlköğretim Okulu'na gitmek için dağları, kırık köprüleri, yıkılacak taşların altından ve üstünden geçiyorlar. Bu okulda çocuklar kitap kullanmak yerine bilgisayar kullanıyorlar ve çocuklar burda kitap ihtiyacı duymuyorlar. Amerika'nın Brooklyn şehrinde kurulan bu okulda istediğin sınıfı seçme hakkın var. Bu okuldan atılma hakkında var. Gazze Okulu yıkık dökük bir yer. Kadınlar ve çocuklar bir yerde eğitim alıyorlar. Bizim gibi kolej okulunda olmak çok iyi bir duygu. Siz de bu kadar okullar hakkında bilgi biliyor muydunuz?
       
                                         Yazar : İdil Bilgin